Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Anjiografi Sırasında Ağrı Duyacak Mıyım?


Anjiyo (Koroner Anjiyografi) koroner damarlardaki sertlik ve tıkanıklığı teşhis edebilmek amacıyla kullanılan

Anjiyo (Koroner Anjiyografi) koroner damarlardaki sertlik ve tıkanıklığı teşhis edebilmek amacıyla kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Günümüzde iki çeşit anjiyografi mevcuttur:

1) Sanal anjiyografi
2) Klasik anjiyografi

Daha öncede söylenildiği üzere sanal anjiyografi ağrısız bir görüntüleme yöntemi iken klasik anjiyo da az da olsa ağrı hissedilebilir.

Çoğu kişi işlem sırasında ağrı hissetmez. Gene de bazı kişiler canlarının hafif acıdığını ifade eder. Kateter takılacak bölge işlemden önce küçük bir iğne ile anestezik ilaç verilerek uyuşturulur. Sadece iğne batmasını hissedersiniz. İşlem esnasında ve boyalı madde verilirken ağrı hissetmezsiniz.Bazı kişilerde boyalı maddeye karşı allerji oluşabilir. Bu durumda kızarıklık ve kaşıntı gelişebilir. Verilecek ilaçla bu durum tedavi edilebilir. Bu nedenle daha önce böbrek filmi vb ilaçlı film çektirdiğinizde allerjiniz geliştiyse, astımınız varsa , allerjiniz varsa işlem öncesi dokturunuzu bu konuda bilgilendiriniz. Kontrast maddeye alerjik bir reaksiyonun oluşması sanal anjiyoda da görülebilmektedir.

İşlem sonrası genellikle kasık bölgesindeki kateter hemen çekilir. Kateter çekilmesi sonrası girişim yapılan atardamarınızdan kanama olmaması için kasık bölgesine sıkı biçimde basılması gerekmektedir.

Bu esnada bir miktar acı duyabilirsiniz. Aktif kanama durduktan sonra kasık bölgesine tekrar kanama olmaması için kum torbaları konacak ve belirli bir süre sırt üstü pozisyonunuzu değiştirmeden yatmanız istenecektir. Kateterin uygulandığı bölgede hassasiyet ve rahatsızlık hissi duyabilirsiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
05 Haziran 2014 Perşembe - 14:48

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa