Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Anjiyografi Öncesi Test Yaptırmam Gerekiyor mu?


Anjiyografi öncesi gerek sonuçların düzgün çıkmasının sağlanması gerekse işlem sırasında doğabilecek

Anjiyografi öncesi gerek sonuçların düzgün çıkmasının sağlanması gerekse işlem sırasında doğabilecek komplikasyonları önceden önlemek için birtakım testlerin yapılması gerekmektedir.

Sanal anjiyo işlemi her ne kadar kansız, hızlı ve acısız şekilde olsa da yine yukarıda sayılan sebeplerden dolayı testlerin öncesinde yapılmış olması gerekmektedir. Yalnız doktorunuz sanal anjiyo öncesi klasik anjiyoya göre daha az test yapılmasını isteyebilir.

Klasik anjiyoda ise sanal anjiyoya göre daha fazla test yapılması tavsiye edilmektedir. Bu testlerin yapılması daha öncede belirttiğimiz gibi işlemin düzgün yürüyebilmesi açısından önemlidir.

İlgili testler:

- Koroner anjiografi yapılması kararlaştırılan bir hastaya öncesinde anjioya engel bir durum ya da riski artıracak bir durumun belirlenmesi açısından bazı kan testlerinin yapılması gerekmektedir.

- Örneğin böbrek fonksiyon testleri bozuk olan hastalarda (kreatinin düzeyi yüksekliği vb) koroner damarları görüntülemek için vereceğimiz ilaçlı madde (opak madde) böbrek fonksiyonlarını kötüleştirebilir.

- Kan pıhtılaşma problemi olan kişilerde (trombosit düşüklüğü vb) işlem sonrası kanamayı durdurmak açısından problem yaşanabilir, bu yüzden kan sayımında işlem öncesi yaptırılması gereken tetkiklerden biridir.

- İşlem sırasında verilen opak madde iyot içerdiğinden tiroid problemi olan kişilerde tiroid hormon testlerini (TSH vs) kontrol etmek gerekmektedir.

- Anjiografi girişimsel bir işlem olması nedeni ile kanla maruz kalındığından hastanın kanla bulaşan bir hastalığının olup olmadığının bilinmesi gerekmektedir (hepatit markerlar vs).

- Hasta alerjisi olduğu yönünde bir şüphesi varsa, alerji testine girmesi gerekmektedir.

- Diğer önemli hususlardan birisi ise işlem için geldiğiniz gün daha önce yapılan tüm tetkikleri yanınızda getirmenizdir. (Kan testleri, akciğer röntgeni, elektrokardiyogram var ise önceki anjiyografi veya ameliyat raporlarınız, epikriz adı verilen hasta taburcu kağıtlarınız vb)


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 4 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 15:45

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa