Vücudun herhangi bir bölgesinin kesitsel olarak görüntülenmesidir. MR cihazı dev bir mıknatıstan oluşmaktadır..
Vücudun herhangi bir bölgesinin kesitsel olarak görüntülenmesidir. MR cihazı dev bir mıknatıstan oluşmaktadır x ışınları kullanmaz, elektromanyetik ve radyo dalgaları ile görüntüleme yapar. İnceleme sırasında hasta cihaz masasına yatırılmakta ve dev mıknatısın içinde bulunan tünele masa ilerletilmektedir. İnceleme sırasında mutlaka hareketsiz durmanız gerekmektedir.
Beyin MR’ı ise yukarıda bildirilen yöntemle beynin kesitsel olarak görüntülenmesi işlemine verilen addır. Beyin MR’ı hangi amaca göre çekilecek ise ona göre çekim bölgesi belirlenmektedir.
Beyin MR’ı çekilirken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır:
- MR çekiminde teknisyenin yönlendirmesi çok önemlidir. Çekim esnasında oldukça hareketsiz olmak gerekmektedir. Özellikle çekim yapılan bölümün yani başın hiç hareket etmemesi çekimin kalitesi açısından çok önemlidir.
- Bazı çekimlerde nefes tutulması da gerekmektedir, teknisyenin komutuyla nefesin tutulması ve bırak komutunu alınana kadar bırakılmaması gerekmektedir.
- Çekim öncesinde hasta içeriye girerken üzerindeki bütün metal eşyaları çıkartması gerekmektedir çünkü MR cihazı dev bir mıknatıs olduğu için bütün metalleri üstüne çekebilmektedir.
- Kemer tokası, saat, küpe ve kolye gibi vücuttaki tüm metaller çıkarılmalıdır.
- Vücutta bulunan protezler mutlaka doktorunuza bildirilmelidir çünkü bazı protezler özellikle 80’li yıllardan önce kullanılan protezler MR uyumlu olmayabilmektedir ve bu hasta için büyük bir risk faktörüdür.
- Kalp pili ya da kulak implantları da risk faktörü oluşturabilecek nesneler arasındadır. Dolayısıyla bu kişilere MR çekimi yapılamamaktadır.
Merkezimizde gerçekleştirilen MR çekimleri için tıklayınız.
Detaylı bilgi için
randevu alabilir veya
444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Bilgilendirme amaçlıdır.
İçeriğimiz daha önce 8 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
10 Aralık 2014 Çarşamba - 13:41