Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Damar Sertliğinin Nedenleri


Hayati bir öneme sahip damarların sağlığı son derece önemlidir. Çünkü insanları hayata bağlayan kan dolaşımını

Hayati bir öneme sahip damarların sağlığı son derece önemlidir. Çünkü insanları hayata bağlayan kan dolaşımını ve kişinin sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesini sağlayan en önemli faktörlerden biridir damarlar.

Birçok nedene bağlı damar duvarları zarar görebilmekte bu durumda dolaşan kan miktarının azalması ya da artmasına neden olabilmektedir. Tüm bu durumlar neticesinde ise damar sertleşmesi meydana gelebilmektedir.

Damar sertliği diğer oluşan hastalıklara nazaran daha ciddi bir hastalık olup tanısı konulamaması durumunda ciddi durumlara hatta ölümlere neden olabilmektedir. Damar sertliğinin nedenlerini bilmek ve önlemler almak son derece önemlidir.

Damar sertliğinin birçok nedene bağlı olmakla birlikte genellikle;


  • Kontrol edilemeyen aileden gelen genetik yatkınlık

  • Yüksek tansiyona sahip olmak

  • 40 yaş üstü kişilerde yaşa bağlı olarak

  • Sigara kullanmak

  • Kadınlarda görülen menopoz

    Yukarıda da belirtilen nedenlere bağlı olarak damar sertliği görülmekte olup bazen de bilinemeyen birçok neden den dolayı damar sertliği görülebilmektedir. Bu nedenle kişinin genel kontrollerini düzenli olarak yaptırması gerekmektedir.

Damar Sertliğini Önleme Yolları

Damar sertliği diğer hastalıklara oranla daha fazla öneme sahiptir. Tedavi edilmediği takdirde ölüme kadar gidebilecek ciddi sonuçlara neden olabilmektedir.

Damar sertliğinin önlenmesinde izlenebilecek yollar aşağıdaki gibidir;


  • Aşırı kilolu olanların uygun diyet ve beslenme yollarıyla kilo verilmeli, uygun ideal vücut ağırlığına sahip olunmaya çalışılmalıdır. Böylece vücutta oluşan yağların damar sertliğine neden olmasının önüne geçilmeye çalışılmalıdır.

  • Tüm tütün ürünleri damarlara zarar verebileceği için sigaradan ve sigara içilen ortamlardan uzak durulmalıdır.

  • Günlük en az 30 dakika kontrollü egzersiz yapılarak arterlerde biriken plakların dışarıya atımı sağlanmalıdır böylece kan akışı artırılarak damar sertliğinin önüne geçilmelidir.

  • Aşırı yağlı, tuzlu hazır fast food tarzı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Çünkü bu besinler damar tıkanıklığına neden olabilmektedir.

  • Kolesterol seviyesini düşürecek yiyecekler tercih edilmeye çalışılmalıdır.

Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
24 Şubat 2015 Salı - 17:41

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa