Oksijenlenme işlemi neticesinden dişleriniz zayıflamaz dişin minesi zarar görmez. En yaygın görülen yan etki ise dişlerde soğuğa ve havaya karşı oluşan hassasiyettir. Nadiren dişetlerinde ve boğazda ağrı, midede rahatsızlık da oluşabilir. Diş hassasiyeti 2-3 gün sonra geçer. Diğer yan etkilerin sebebi peroksitin çok kullanılması ve bir kısmının yutulmasıdır.
Marketlerde ve eczacılarda satılan diş beyazlatıcı olarak satışa sunulmuş bir çok ürün vardır. Bu ürünler ya etki gösteremeyecek kadar zayıf konsantrasyonda yada kontrolu sağlayacak biri olmadan kullanılamayacak kadar güçlü özelliğe sahiptirler. Piyasada aynı zamanda bir çok diş beyazlatıcı diş macunu vardır. Bu diş macunları üç şekilde etki yapar :
- Aşındırıcılar ile leke ve renklenmeleri temizlerler. Zamanla bu mineyi tamamen kaldıracak ve dişleriniz kalıcı olarak sararacaktır.
- Lekeleri karbonat yardımıyla kimyasal olarak temizlerler. Orta dereceli renklenmelerde başarılıdır ama yoğun lekelenmelerde yetersiz kalırlar.
- Peroksit içerirler. Araştırmalar fırçalama sırasında temasın çok az olduğunu ve bu sürenin peroksitin etki göstermesi için yetersiz kaldığını söylemektedirler.
Tüm diş beyazlatma yöntemleri dişler de az da olsa hassasiyete sebebiyet verebilmektedir. Bu hassasiyet; iklim koşulları yani havaya, çok sıcak ve çok soğuk yiyeceklere karşı bile olabilmekte.Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Hassasiyetin genellikle 24-48 saat içersinde geçmesi beklenir. Beklenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka doktara başvurulmalıdır.
Bilgilendirme amaçlıdır.