Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Estetik Operasyonu Öncesi Bilinmesi Gerekenler


Estetik operasyon öncesi bilinmesi gerekenler, komplikasyonlar, operasyon süreci...

Hayatınız boyunca sahip olduğunuz görünümünüz günümüzde üzerinde oldukça oynanabilir bir mesele haline geldi. Artık, vücudunuzun beğenmediğiniz herhangi bir yerini hemen değiştirebilirsiniz. Fakat bu geri dönüşü olmayan operasyonlara karar vermeden önce mutlaka düşünmelisiniz. Hayatınızın geri kalanını istemediğiniz bir burunla ya da fazla kalkmış kaşlarla geçirmek istemezsiniz.

Neyi istediğinize karar verin

Sadece değişmek için estetiğe başvurulmamalı. Çünkü böyle bir arayış, güzel etkili sonuçlar doğurmayabilir. Ne aradığınızı bilmeniz gerekir. "Ne istiyorum?", "Nelerden rahatsızım?" gibi sorular kafanızda operasyona dair kararlarınızın belirmesine yardımcı olacaktır.

Araştırma yapın ve risklerin farkına varın.

Kendinizde değiştirilmesini istediğiniz şeyler üzerinde iyice düşündükten ve kararınızı verdikten sonra yapmanız gereken şey, operasyonla ilgili araştırma yapmak olmalıdır. "Hangi yöntemler kullanılıyor ve hangisi benim için daha iyi olur?", "Bu konuda uzman hekimler kimlerdir ve hangisi benim beklentilerime daha iyi cevap verir?", "Operasyon sonrası oluşabilecek komplikasyonlar nelerdir?", "Olası komplikasyonlara karşın neler yapılabilir?" gibi soruları sormak ve bunlar üzerinden araştırma yapmak hem sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır hem de sürpriz bir sonuçla karşı karşıya bırakmayacaktır.

Doğru adrese gidin

Önceliğiniz doktorun güvenilirliği olmalı. Bunun için de özgeçmişini ve özellikle de kariyeri hakkında her bilgiyi dikkate almalısınız. Bunun yanı sıra, hasta yorumlarına bakmak da faydalı olabilir.

Realist olmakta fayda var

Değişeyim derken ipin ucunu kaçırmayın. Daha iyisi yerine en iyisi diye tutturup yapay görünüme sahip olmayın. Çünkü hiç kuşkusuz, en iyi görünüm doğal veya doğala yakın olandır. İlk bakışta estetik olduğunun anlaşılmasındansa, küçük dokunuşlarla daha güzel sonuçlar diyerek yola çıkmalısınız. Aksi takdirde, çok geçmeden eski halinizi özleyebilir ve kendinizi ikinci bir operasyona hazırlarken bulabilirsiniz.

Öncesi kadar sonrası da önemli

Düşündünüz ve neyi değiştirmek istediğinize karar verdiniz. Oluşabilecek komplikasyonlara kadar en ince ayrıntısına kadar geçireceğiniz operasyon hakkında her şeyi araştırdınız. Doktorunuzu buldunuz ve artık operasyona hazırsınız. Operasyon öncesi ne kadar önemliyse, sonrası da o kadar önemlidir. Çünkü sonucu korumak için bir süre de olsa kendinize fazlasıyla dikkat etmeniz gerekecek. Bunun için, özellikle doktorun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalı ve aksatmamalısınız.

Not:Kurumumuz da estetik cerrahi operasyonları yapılmamaktadır. Paylaştığımız yazı bilgilendirici amaçlıdır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 1 yıldız verilmiş.
04 Temmuz 2015 Cumartesi - 17:07

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa