Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kapak Ameliyatlarından Sonra Karşılaşılması Muhtem


Kapak Ameliyatlarından Sonra Karşılaşılması Muhtemel Durumlar Nelerdir? Kapak ameliyatlarının ardından

Kapak Ameliyatlarından Sonra Karşılaşılması Muhtemel Durumlar Nelerdir?

Kapak ameliyatlarının ardından hastalar, birtakım bilişim ve kişilik bozuklukları ile karşı karşıya kalabilmektedir. Hatta bu durum pek çok hasta yakını tarafından belirtilmekte ve hastalarda daha önceden görülmeyen davranışların olduğu ifade edilmektedir. Peki, kapak ameliyatlarından sonra karşılaşılması muhtemel durumlar nelerdir? gelin şimdi bunlara yakından bakalım.

Kapak ameliyatları sonrasında hastalar ne tür durumlarla karşılaşmaktadır?

Kapak ameliyatı sonrası hastaların karşılaştığı birçok farklı durum vardır. Bunlar arasında ilk olarak karşımıza çıkan operasyon sonrası depresyon olmaktadır. Ayrıca ilaç tedavisi olan kalp hastalarında da bazı kişilik bozukluklarının olduğu görülmektedir. Hafıza kaybı ve bilişim fonksiyonlarını yitirme gibi durumlar ise yine kapak ameliyatları sonrasında gerçekleşen durumlardan biri olmaktadır.

Hastalarda unutma, hatırlama sorunları, sayısal işlemlerde zorlanma en çok karşılaşılan durumlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca yaş olarak genç olan hastalarda ise özellikle psikolojik açıdan problemlerin meydana geldiği belirtilmektedir.

Diğer yandan olumsuz etkilerin yanında olumlu etkilerin olduğunu da söylemek mümkün olmaktadır. Hastalar eskiye oranla daha rahat bir yaşam sürmekte ve kalbin fonksiyonlarını daha kolay bir şekilde yerine getirmesi ile günlük aktivitelerden zevk alınabilmektedir. Ayrıca yapılan araştırmalara göre ameliyattan önce hastaların yüzde 55’inde anksiyete olduğu görülürken bu oranın ameliyat sonrasında yüzde 35’lere kadar düştüğü tespit edilmiştir. Kapak ameliyatının ardından 3 ay geçmesinden sonra ise bu oranın yüzde 32’ye kadar düştüğü görülmüştür.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
30 Ekim 2013 Çarşamba - 23:47

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa