Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kapak Hastalıklarının Türleri Nelerdir?


Kapak Hastalıklarının Türleri Nelerdir? Hayatımızın devamında en önemli organımız olan kalp işlevini belirli

Kapak Hastalıklarının Türleri Nelerdir?

Hayatımızın devamında en önemli organımız olan kalp işlevini belirli bir prensibe göre yürütmektedir. Kalbin işleyişinde en önemli sistem odacık sistemidir. İnsan kalbi dört odacıktan oluşmaktadır. Bu odacıklar arasında ise kapaklar bulunmaktadır. İnsan kalbi daha anne karnındayken atmaya başlar ve hayatın son anına kadar atmaya devam etmektedir. Bu kadar uzun mesai süresinde bazen aksamalar meydana gelmektedir. Bu hastalıklar kendini bazen kapak hastalıkları olarak göstermektedir. Peki, bu kapak hastalıklarının türleri nelerdir?

Kapak hastalıklarının görülme şekilleri

İnsan kalbi dört odacıklıdır. Bu odacıkların ikisi sağda ikisi de sol tarafta bulunmaktadır. Bu odalar arasında ve odalarla damarlar arasında özel kapılar bulunmaktadır. Bu kapıların adı kalp kapakları(valve) olarak adlandırılmaktadır. Kalp kapakları, yaşlılığa bağlı olarak, genetik olarak veya başka nedenlerle görevini tam olarak yerine getirememektedir. Bu hastalıklar genel olarak kapak hastalıkları olarak adlandırılmaktadır.

Kalp kapak hastalıklarından biri aort kapak hastalıklarıdır. Aorttaki kapakta meydana gelen hastalıklar aort kapak stenozu (darlık) ve aort kapak yetmezliği olarak iki şekilde görülmektedir. Aort kapak stenozu romatizmal ateş, yaşlılığa bağlı veya doğumsal olarak ortaya çıkmaktadır. Aort kapak yetmezliği ise bağ doku hastalıkları, aort anevrizmaları, travma, kardiyomiyopati gibi hastalıklardan sonra ortaya çıkmaktadır. Bazen aortta darlık ve stenoz birlikte görülmektedir.

Diğer bir kapak hastalığı mitral kapak hastalıklarıdır. Mitral kapak hastalıkları da stenoz (darlık)  ve yetmezlik olarak görülmektedir. Mitral kapak stenozu romatizmal ateşe bağlı olarak oluşmaktadır. Bu darlık şekli diğer darlık tiplerine göre daha sık görülmektedir. Mitral kapak yetmezliği ise yine romatizmal ateş sonrası ortaya çıkmaktadır. Bu kapak hastalıklarından başka nadiren ortaya çıkan diğer kapak hastalıkları tipleri de bulunmaktadır.

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 00:29

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa