Kalp Checkup'ı her insanın hayatında en az bir kez yaptırması gereken bir uygulamadır ve son derece büyük bir öneme sahiptir. Öyle ki olası bir kalp rahatsızlığının tespiti önceden yapılıp ölüme kadar giden büyük rahatsızlıkların önüne geçmektedir. Özellikle 40 yaş üstü insanlarda kalp krizi riski daha çok olduğu için bu yaş üstünden bulunan insanların önemle uygulaması gereken bir yöntemdir. Kalp Checkup'ı kişinin daha sağlıklı yaşamasını sağlamakta olup aile kökeninde kronik kalp rahatsızlığı olanlar kalp Checkup'ına daha bir önem vermelidirler.
Her bir tedavi yönteminin uygulama şekli ayrı olduğu gibi kalp Checkup'ının da uygulama yöntemi farklıdır. Kalp Checkup'ı yapılmadan önce şunlara dikkat edilmelidir.
Kalp Checkup'ı yaptırmak son derece hayati bir öneme sahiptir. Çünkü her kalp hastalığı önceden belirti göstermez. Gizliden ilerleyen ve herhangi bir belirtisi olmayan kalp hastalıkları da olabilmektedir. İşte bu tarz gizli olan ya da olmayan her tür hastalığın önüne geçilebilmesi için checkup oldukça önemlidir. Herkesin, doktor kontrolü altında belirli aralıklar ile kardiyoloijk checkup yaptırması gerekir. Özellikle ailesinde İrsi olarak kalp rahatsızlığı olan kişiler ve 40 yaşını aşmış kişiler buna oldukça fazla önem vermelidir.
Kalp rahatsızlığına bağlı olarak ortaya çıkan birçok rahatsızlık bulunmaktadır. Çünkü kalp hayati bir öneme sahiptir ve buradan kan ayrışımı yapılıp diğer organlara gönderilmektedir. Dolayısıyla kalp Checkup'ı yaptırmak sadece kalbi ilgilendirmez bunun yanında dolaylı olarak diğer organları da ilgilendiren özelliğe sahiptir. Zira kalp Checkup'ı yaptırmak diğer hastalıkların da tetkikini sağlamaktadır.
Bu tetkikler sonucunda; kanser, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, akciğer, karaciğer, pankreas, böbrek hastalıkları ve çeşitli kanser hastalıkları tetkiki yapılabilmektedir.
Kalp en önemli yaşam uzuvlarımızdan olmakla birlikte yaşam için olmazsa olmazlarımızdandır. Kalp rahatsızlıkları özellikle son yıllarda en üst seviyeye ulaşmıştır.
Kalp krizinin belirtilerini anlayabilmek oldukça önemlidir. Öyle ki kişinin hayatta kalıp kalmaması buna bağlı olabilmektedir. Kalp krizi belirtisi anlaşıldığı an müdahale edilmelidir, aksi takdirde kalp krizi ciddi sonuçlara sebebiyet verebilmektedir.
Kalp krizinin en önemli belirtilerinden birisi göğüs ağrısıdır. Göğüs ağrısı göğüsün ön kısmında başlayıp her geçen dakika şiddetini artırarak en yüksek seviyeye ulaşır. Bu durum göğüs üzerinde meydana gelen baskı, ezilme, yanma ve nefes darlığı şeklinde de kendini hissettirir. Diğer türlü kalp krizi belirtisi ise çenede başlayıp omuzlara, kollara ve sırta yayılır. Bu ağrıya terleme, bulantı eşlik eder. Tüm bunlar dışında kişide ayak ve karında şişme, dudaklarda morarma ile birlikte öksürük de kalp krizi belirtilerindendir.
Bilgilendirme amaçlıdır.