1. Lezzetli gıdalara yönelin. Hoş olmayan tatlar zaten bu tedavi sonrasında damak tadınız olacak. Su ve et bu dönemde en tatsız gelen ikilidir. Aromalı maden suyu, limonlu su, sade et yerine de sebzeli, yumurtalı et, beyaz et seçin.
2. Kabızlıkla mücadele edin. Lifli ve sulu gıdalar tüketin. 20 dakika yürüyerek de hareket edebilir ve bağırsakları harekete geçirebilirsiniz.
3. Kilonuzu yönetin. Az yağlılar, aperatifler ve sebzelerle beslenin. Kilo almaktan kaçının.
4. İştahınızı geliştirin. Acı tatlar alan bu hastalar sıkça karbonhidrat tüketmeli. Fındık fıstık ezmesi, humus gibi sıcak tahıllar, tost, pide, yoğurt ve çorba bire birdir.
5. İshali yenin. Yağlı ve kızarmış gıdalar, kafein, şekerli içecekler ve meyve suları, salata yeşillikleri, ham şeyler, şeker ve alkolden kaçının. Meyve, yulaf ezmesi, patates, kabak yiyin.
6. Beslenme günlüğü tutun. Mide bulantısı, kabızlık ve ishalden korur.
7. Ağız yaralarını yenin. Baharat, alkol ve sıcak yemekten kaçının. Sıvı için tuzlu suyla gargara yapın.
8. Susuz kalmayın. İshal ve kusma az su içmekten oluşur.
9. Bulantıyı kontrol edin. Zencefil ve nane çiğnemek veya çayını içmek iyi gelir. Sıcak veya soğuk yemek yemeyin.
10. Az ve sık yiyin. Bir öğünde her şeyi yemeye çalışmayın.
11. Diyetisyenle konuşun. Doktor önerisi almak en iyisidir.
12. Alkolden kaçının. Organları daha da hasta eder tümörü yayar ve bulantı gibi şikayetlerinizi artırır.
13. Besin takviyeleri. Vitaminler, mineraller, bitkiler ve bitkisel takviyeler alınabilir.
14. Yeşil çayı sınırlandırın. Kemoterapi etkilerini azaltabilir.
15. Soyalı gıdaları doktorunuza danışın. Onkoloğunuza bu beslenme tarzını sorun.
Bilgilendirme amaçlıdır.