Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Sırasında Tatil Yapılabilir Mi?


Kemoterapi gören hastaların merak ettiği durumlardan biri de kemoterapi sırasında tatil yapılabilir mi? sorusu

Kemoterapi gören hastaların merak ettiği durumlardan biri de kemoterapi sırasında tatil yapılabilir mi? sorusu olmaktadır. Tedavi sürecinde hastanın tatil yapabilmesi hastanın doktoru tarafından izin verildiği sürece gerçekleştirilebilmektedir. Bu konuda doktor önerilerinin kesinlikle dışına çıkılmaması ve özellikle randevuların aksatılmaması özen gösterilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır.

Kemoterapi tedavisinde tatil yapılabilir mi?

Kemoterapi tedavisinde hastanın tatil yapabilmesi için öncelikle doktoru ile görüşmesi gerekmektedir. Eğer doktoru tatil yapmasında herhangi bir sıkıntı görmüyorsa, hasta tedavi uygulamalarını aksatmamak koşuluyla tatile çıkabilmektedir. Ancak tatil yapılacak olan bölgenin de doktor ile paylaşılması gerekmektedir. Çünkü bazı kemoterapi ilaçların yan etkileri tatil yapılacak olan bölgenin özelliği ile daha da yüksek boyutlara ulaşabilmektedir. Örneğin hastanın cilt renginde değişmeler meydana getiren bazı kemoterapi ilaçları bulunmaktadır. Güneşin bol olduğu bir yerde tatil yapan hasta bu durumun daha fazla ilerlemesine neden olabilmektedir. Ayrıca kemoterapi tedavisinde genel olarak hastanın güneşten uzak durması tavsiye edilmektedir. Bu nedenle tatil nerede yapılacaksa bölgenin sahip olduğu özelliklerin doktor ile paylaşılması gerekmektedir.

Bunların yanı sıra yapılacak olan tatilin randevularda aksama meydana getirmesine izin verilmemesi önemli bir husustur. Çünkü kemoterapi tedavisinde her randevu yapılan uygulamalar açısından büyük bir önem taşımaktadır. Gecikmeler yaşanması ya da uygulamaların ihmal edilmesi, bünyedeki tümörün gelişim göstermesine neden olabilmektedir. Bu nedenle hastanın tatili değil, tedavi sürecini öncelikli tutması istenmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:46

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa