Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapinin Etkisi Nasıl Anlaşılır?


Kemoterapi tedavisinde olumlu sonuçların ortaya çıktığının anlaşılması yapılan bir takım testler sonucunda gerçekleşmektedir.

Kemoterapi tedavisinde olumlu sonuçların ortaya çıktığının anlaşılması yapılan bir takım testler sonucunda gerçekleşmektedir. Doktor tarafından hasta üzerinde belirli zamanlarda kontroller yapılmaktadır. Bu kontroller tümörün bulunduğu bölge başta olmak üzere hastalıkla ile alakalı diğer kısımlar üzerinde gerçekleştirilmektedir. Kemoterapinin etkili olup olmadığı nasıl anlaşılır? bu soruya daha detaylı bir şekilde cevap vermeye çalışalım.

Kemoterapi tedavisinin olumlu etkiler gösterdiği nasıl anlaşılmaktadır?

Hastalarda kemoterapi tedavisinin olumlu etkiler gösterip göstermediği anlamak için birtakım tetkikler yapılmaktadır. Yapılan tetkikler tümörlü bölge üzerinde olduğu gibi hastalığın genel kontrolünde önem arz eden bölgelerde de olabilmektedir. Tetkiklerden olumlu sonuçların alınması kemoterapi tedavisinin etkili olduğunun açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Olumlu sonuçların ortaya çıkması ardından doktor tarafından verilen karar ile kullanılan bazı ilaçların bırakılması mümkün olmaktadır. Bunun yanında tedavide uygulama sıklıklarının aralıkları uzayabilmekte ve hasta daha az kemoterapi görebilmektedir.

Kemoterapide olumlu sonuçların ortaya çıkıp çıkmadığı genelde hastanın doktoru tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle hasta kendisini oldukça iyi hissetse bile hiçbir zaman için hastalığı üzerinde etkin kararlar vermemelidir. Çünkü yanlış bir tespit hastanın istenmeyen sorunlar ile karşı karşıya kalmasına neden olabileceği gibi hayati durumlar içeren sonuçların ön plana çıkmasına meydan verebilir. Bu nedenle hastalığın seyrinin her zaman için doktor tarafından kontrol edilmesi ve tedavi sürecinin nasıl gelişeceğine yine hastanın doktorunun karar vermesi önemli bir konumda yer almaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 24 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:52

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa