Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Operasyon Sonrası Saçların Yıkanması


Saç ekiminden sonra saçların yıkanması birçok kişinin merak ettiği sorulardan biri olarak karşımıza

Saç ekiminden sonra saçların yıkanması birçok kişinin merak ettiği sorulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Operasyon sonrası saçların yıkanması adına uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar, saçların en erken 3 gün sonra yıkanması olarak karşımıza çıkmaktadır.

Operasyon sonrası saçların yıkanması nasıl yapılmaktadır?

Saç ekimi operasyonundan sonra saçların en az 3 gün sonra yıkanması tavsiye edilmektedir. Bunun yanında 15. güne kadar özel bir losyon dahilinde saçların yıkanması ve bakıma alınması gerekmektedir. Ayrıca günde bir ya da iki kez bu özel losyonla yıkanması önerilen saçlar, losyon dahilinde yumuşak masaj hareketleri ile yıkanması gerekmektedir.

Bunların yanı sıra saç ekiminin yapıldığı alanlarda kabuk ve pıhtı gibi olgular meydana gelebilmektedir. Bunun için yapılması gereken ise ılık su ile ekim yapılan bölgeye masaj yapılması ve saçların iyice durulanması olmaktadır. Bunun ardından özel şampuan ile sürtme hareketi yapmadan saçların yıkanması ve bol miktarda köpürtülme yapılmasının ardından iyice durulanması gerekmektedir.  Ayrıca saçları kurulama kısmı da en az yıkama kadar önemli olmaktadır. Öncelikle kurulama esnasında yumuşak bir havlunun kullanılması tavsiye edilmektedir. Bunun yanında saç kurutma makinesi kullananların ise makineyi saçlarına çok yakın tutmaması ve orta sıcaklıkta saçlarını kurutması gerekmektedir.

Saç ekiminden 1 hafta sonra ekim yapılan alanlar ufak hareketlerle ovularak yıkanabilmektedir. Ayrıca saç ekiminin ardından 10 gün geçmesine rağmen ekim yapılan alanlarda hala kabuk varsa bunların dökülmesi ve iyileşmenin hızlandırılması gerekmektedir


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
28 Ekim 2013 Pazartesi - 23:08

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa