Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Saç Ekim Teknikleri


Günümüzde saç ekimi teknikleri iki farklı yöntem dahilinde gerçekleştirilmektedir. Bunlardan biri FUT

Günümüzde saç ekimi teknikleri iki farklı yöntem dahilinde gerçekleştirilmektedir. Bunlardan biri FUT (folicular unit transplantion) tekniği, diğeri ise FUE (folicular unit extraction) tekniği olmaktadır. Bu iki yöntem arasındaki tek farklılık saçların başın arkasından alınması olarak karşımıza çıkmaktadır.

Saç ekimi FUT tekniği nedir?

FUT tekniği saçların başın hemen arkasından alınması ile gerçekleştirilen bir yöntem olarak uygulamaya alınmaktadır. Başın arka kısmından 15-20 cm kadar uzaklıktaki ve 2cm genişliğindeki saç derisi çıkarılmakta ve saç kökleri çıkarılan deri şeridin oldukça küçük parçalara ayrılması ile elde edilmektedir. Bunun yanında derinin alındığı bölge dikilerek kapatılmakta ve bu işlem plastik cerrahi uzmanı tarafından gerçekleştirilmektedir.

Saç ekimi FUE tekniği nedir?

Bu teknikte saçlar başın arka ve yan kısımlarından tek tek alınmaktadır. Ayrıca teknik sırasında 1 mm – 1.2 mm çapında delici uçlar kullanılmaktadır. FUE saç ekimi tekniğinin başka bir özelliği ise bu teknikte saç derisinin kesilmemesi olmaktadır. Bu nedenle dikiş ya da yara izi bu yöntem dahilinde meydana gelmemektedir. Daha düşük oranda cerrahi işlemlerin gerçekleşmesi ve iyileşme sürecinin 4-5 gün gibi kısa bir sürede mümkün olması FUE tekniğinin önemli özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak FUE saç ekimi tekniğinin FUT tekniğine oranla daha uzun sürdüğünü söylemek mümkün olmaktadır.

Diğer yandan FUE tekniği kendine ait olan alt dallarından birine sahiptir. Bu tekniğin adı ise mikroFUE olmaktadır. Temelde işlemler FUE yöntemi ile aynıdır, ancak mikrouçlar ve mikroskop büyütmesi altında gerçekleştirilen bir yöntem özelliği taşınmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
24 Ekim 2013 Perşembe - 22:42

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa