Toplumda kansız anjiyo olarak bilinen sanal anjiyo koroner damarlarda tıkanıklık ya da sertlik olup olmadığının tespitini sağlamada önemli bilgiler vermektedir. Bu sayede çok kısa sürede damarların içine giriş yapmadan bütün damarları görüntülemek mümkün olmaktadır. Sanal anjiyo ile yapılan tespitlerde %100’e yakın doğruluk oranı mevcuttur.
Sanal anjiyo oldukça konforlu ve hızlı teşhiş sağlayabilen bir işlemdir. Kol damarından uygulanan kontrast maddenin, koroner damarlar içerisinden akışını tomografik olarak görüntüleme esasına dayanmaktadır. Böylece hem koroner damarlarda tıkanma olup olmadığı hem de damar sertliği varlığını ortaya koyması açısından önemli bilgiler verir.
Sanal anjiyonun teşhis doğruluğu %100’e yakındır. Böylece kişi klasik anjiyografi ihtiyacı olmadan kalp damarlarının normal olduğunu öğrenebilme şansına sahip olur. Ancak bu yöntemle koroner damarlarda darlık tespit edilmesi durumunda, darlık derecesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve tedavi yöntemini belirlemek amacıyla klasik anjiyografi yapılması gerekmektedir.
Sanal anjiyonun tıbbi olarak riski bahsi geçmeyecek kadar düşüktür. Sadece kontrast maddeden dolayı hasadan alerjik reaksiyorn alınabilir, dolayısıyla işleden önce alerjik bir yapınız varsa bunu doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
Kontrast maddenin içindeki radyasyon oranı insan sağlığına zarar vermeyecek seviyededir. Ayrıca sanal anjiyo esnasında damarların içine giriş yapılmadığı için komplikasyon görülme olasılığı iyice düşmektedir.
Bilgilendirme amaçlıdır.