Vertigo hastalarının günlük hayatlarında dikkat etmeleri gereken çeşitli unsurlar bulunmaktadır. Genellikle gündelik yaşamın belirli zamanlarında atak şeklinde tekrarlanan bir rahatsızlık olan vertigo, kişiyi olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle vertigoda nelere dikkat edilmeli sorusunun bir yanıtı olabilecek baş dönmesi şikayetinin en aza indirilebilmesi için, bu problemi tetikleyen tüketimlerinden kaçınılmalıdır. Başta kafeinli içecekler olmak üzere, sigara tüketimi, çay ve kahve baş dönmesini arttırabilecek etmenler arasında yer almaktadır. Bu nedenle vertigo hastaları bu tip ürünlerin tüketimini en aza indirmelidir.
İç kulakta yaşanan problemlerden kaynaklı vertigo rahatsızlığından yakınan hastalar, uyku düzenlerine dikkat etmelidir. Uyku problemi gündelik yaşamda kişinin enerjisini düşürerek baş dönmesi şikayetini beraberinde getirecektir. Bir diğer vertigoda nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtı olan denge probleminin meydana getirdiği sıkıntılara karşı hastaların loş ışıkta uyumaları veya gece lambası kullanmaları tavsiye edilmektedir. Baş dönmesinin yoğun olarak yaşanmasından dolayı kaygan zeminler, kilimler veya halılar ev içerisinde tercih edilmemelidir. Sert zeminde yürümek, altı kayabilecek nitelikte ayakkabı veya terlik giymekten kaçınmak vertigo hastaları için tavsiye edilmektedir.
Meniere hastalığını tetikleyen tuz tüketimi de uzman doktorların hastalarına dikkat edilmesi gereken etmenler olarak bildirdiği unsurlardan biridir. Fazla tuz kullanımı yerine, sulu ve sebzeli gıdalar tüketilmelidir. Özellikle yaz aylarında maksimum seviyede su içmeye özen gösterilmelidir.
Sabah kahvaltılarında vücut direncini arttıran ve enerji veren yumurta, badem, fıstık, ceviz, fındık, süt gibi besinlerin tüketilmesi kuvvetlenme bakımından büyük önem taşımaktadır. Haftanın belirli günlerinde protein ağırlıklı (özellikle kırmızı et) beslenmek gereklidir. Kişinin zayıf bir bünyeye sahip olması, vertigo hastalığının getirdiği olumsuz sonuçlar karşısında hastayı daha zorlu bir yaşam süreciyle karşı karşıya bırakacaktır.
İş hayatında aşırı stres ve baskı altında çalışmak da hastalığın olumsuz etkilerinin tekrar edilmesine yol açacaktır. Vücudun denge bozukluğu karşısında tüketilmesinin tavsiye edildiği D vitamini, pek çok hasta için önerilmektedir. Vücudun ani hareketlerinden kaçınmak, hızlı araç kullanmamak, sakin spor aktivitelerini tercih etmek bu tip hastalar için tavsiye edilmektedir. Gerekli ilaç tedavilerini bu tip önerilerle destekleyen hastaların iyileşme süreçlerinde hızlanma gözlemlenmektedir.
Bilgilendirme amaçlıdır.