Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Vücut Boşluklarına Uygulanan Kemoterapi Nedir?


Vücut Boşluklarına Uygulanan Kemoterapi Nedir? Kemoterapi, farklı yollar üzerinden kanser hücrelerinin yok

Vücut Boşluklarına Uygulanan Kemoterapi Nedir?

Kemoterapi, farklı yollar üzerinden kanser hücrelerinin yok edilmesine imkan tanıyan bir tedavi yöntemi olmaktadır. Tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar, vücuda değişik şekillerde verilebilmekte ve ilaçların yan etkileri en aza indirgenerek hasta tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca tedavinin uygulanışı hastalığın durumuna göre ve vücutta bulunduğu konuma göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle kemoterapinin vücut boşluklarına uygulandığı tedavi uygulamalarından da bahsetmek mümkündür. Şimdi vücut boşluklarına uygulanan kemoterapi nedir? bunu daha yakından incelemeye çalışalım.

Kemoterapi vücut boşluklarına neden uygulanmaktadır?

Kemoterapi tedavi sürecinin vücut boşlukları üzerinde gerçekleşmesinin iki farklı nedeni bulunmaktadır. Bunlardan ilki hastalığın seyri, diğeri ise hastalığın vücut üzerinde bulunduğu bölge olmaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde uygulamalar karın boşluğu üzerinde gerçekleştirilebilmektedir. Bunun yanında akciğer zarı ve mesane içine uygulandığı zamanların da olduğunu söylemek mümkündür.

Karın boşluğu, akciğer zarı ve mesane gibi kemoterapi uygulamaların uzman medikal onkologlar tarafından yapılması gerekmektedir. Uzman kontrolü altında yapılması yanlış uygulamaların gerçekleşmemesi ve istenmeyen sonuçların ortaya çıkmaması açısından oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Ayrıca kemoterapi uygulamalarının vücut boşluklarına uygulanmasına kişinin kendi doktorunun karar vermesi gerekmektedir. Doktor tarafından böyle bir direktif gelmedikçe hiçbir şekilde farklı müdahale edilmemesi gerekmektedir. Çünkü kanser hücrelerinin tedavisinde oldukça ciddi bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkan kemoterapi, yapılan hatalı uygulamalar sonucunda hastanın olumsuz etkilerle karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:21

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa