Elektrokardiyografi kalp adalesinin ve iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere, kalpte oluşan elektriksel faaliyetin bir kaydedici ve yazıcı aracılığıyla özel bir kağıt üzerine aktarılmasıyla elde edilen temel kardiyoloji tetkikidir. EKG, kalbin koroner damarlarının hastalıkları, yapısal bozuklukları, ritim ve iletim anormallikleri konusunda yardımcı olur. EKG, hekiminizin muayene bulguları ve diğer tetkikleri ile birlikte değerlendirilmektedir.
EKG, vücuda bağlanan elektrotlar ile yapılan bir işlemdir. Çekim sırasında;
EKG’den Önce Neler Yapılmalıdır?
EKG çekimi, her kalp hastalığında uygulanan bir tanı yöntemi değildir. Genellikle kalp ritim bozukluklarını ortaya çıkarma, kalbi etkileyen ilaçların etkinliklerini değerlendirme, kalbin elektriksel aktivitesini kaydetme gibi amaçlarla yapılan bir çekim yöntemidir. Anlık durumu yansıtması nedeniyle kalbin genel sağlık durumu hakkında verdiği bilgi sınırlıdır. Eğer kişide göğüste ağrı veya nefes darlığı, kalpte hissedilen düzensiz atımlar, çarpıntı, bayılma vb. belirtiler varsa EKG çekimi istenebilir. Bu durumun nedeni mevcut problemin tanı sürecini kolaylaştırmaktır.
EKG çekimi hakkında daha fazla bilgi almak için 444 54 33 çağrı merkezimizle iletişime geçebilir veya merkezimizden randevu alabilirsiniz.
Bilgilendirme amaçlıdır.