Koltuk altı terleme botoksu, koltuk altında ter üretiminden sorumlu ter bezlerine insülin iğnesi ile botoks uygulama işlemidir. Koltuk altı terleme botoksu uygulaması sonrası aşırı terleme durumunu etkisiz hale getirilir.
Koltuk altı terleme botoksu işleminde botoks (botulinum toksin) kullanılır, uygulama ile sinir uçlarından ter bezlerini uyaran madde salınımı engellenir, bu sayede terleme durdurulmuş olur.
Terleme botoksu etkisini sinir kas kavşağı üzerinde gösterir. İlgili bölgeyi tamamen kapatma gibi bir etkisi bulunmamaktadır.
Terleme botoksunun avantajları nelerdir?
Koltuk altı terleme botoksu ile ilgili daha detaylı bilgi ve hızlı randevu için;
çağrı merkezimiz yada
hattımız üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Terleme botoksu nasıl yapılır?
Aşırı terleme neden olur?
Aşırı terlemenin pek çok nedeni olabilir. Kimi zaman başka hastalıklara bağlı olarak da meydana gelebilen hiperhidrozis (aşırı terleme) rahatsızlığının nedeninin doğru analiz edilmesi gerekir. Terlemenin sık görüldüğü yerler eller ve koltuk altıdır. Bazı hastalarda ayak, yüz gibi bölgelerde de terleme meydana gelebilir.
Kurumsal yaşamda toplantı öncesi stres ve yoğunluk, aşırı kilo, psikolojik rahatsızlıklar gibi etmenler ter bezlerinin hızlı bir biçimde çalışmasında etkili olabilir. Kişiler gün yoğunluğunda terleyebilir.
Koltuk altı terleme botoksu kimlere yapılır?
Terleme botoksu aşırı terlemeye bağlı problemlerde öncelikli olarak tercih edilen medikal estetik uygulamalarının başında gelir. İstisnai durumlar hariç, herkes için tercih edilebilen bir uygulamadır.
Terleme botoksu öncesi yapılması gerekenler nelerdir?
İşlem öncesinde uyulması gereken herhangi bir prosedür bulunmamaktadır. Hastalar kişisel hijyenine dikkat ederek (mümkünse aynı gün içerisinde duş alarak) kliniğe gelebilirler.
Terleme botoksu kimlere yapılmaz?
Terleme botoksu zararlı mı?
Terleme botoksu terleme bezlerine zarar veren veya ter bezlerini kapatan bir uygulama değildir. Yapılmaması gereken durumlar dışında herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Terleme botoksu kalıcı mı?
İşlemin ardından 4-6 ay boyunca terleme problemi ortadan kalkar. Ancak işlemin kalıcılık süresinin kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebildiği unutulmamalıdır. Bazı hastalarda işlemin etkisinin 1 yıla kadar uzayabilir. İşlemin etkisinin sona ermesinin ardından sürecin tamamlanması için beklemeye gerek duyulmaz. 1 yıl içerisinde iki seansa bölerek terleme botoksu yaptırmak da mümkündür.
Terleme botoksu ne kadar sürede yapılır?
İşlem süresi uygulamanın yapılacağı yere göre değişkenlik gösterir. Ortalama 15-20 dakikalık bir işlem süresinden söz edilebilir.
Terleme botoksu ne zaman tekrar edilir?
Uygulamanın tekrar süreci kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Genellikle 4 ya da 5. aydan itibaren hastalar tekrar merkezimize başvurarak 2. seansı alırlar.
Terleme tedavisi olarak botoks hangi bölgelerde etkili olur?
Hastalarda terlemenin yoğun yaşandığı bölgelerin başında koltuk altı gelir. Koltuk altı harici el ve ayak gibi bölgelerde botoks sık tercih edilen bir uygulama değildir.
Terleme botoksu sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Bilgilendirme amaçlıdır.