Masseter botoksu, çiğnemeye yardımcı çene kası olan masseter kasına botoks (Botulinum toksini) enjekte edilmesiyle çeneye daha narin bir görünüm kazandırma işlemidir.
Bu kas normalden fazla çalıştığında büyür ve genişler. Bu durum çenede sert ve memnuniyetsiz bir görüntü oluşturur. Bu duruma sahip kişiler için çözüm, masseter botoksu olarak bilinir. Çene kası botuksu ile pürüzlü görünüm, yerini daha narin bir görünüme bırakır.
Masseter botoxu nasıl yapılır?
Masseter botoksu ile ilgili daha detaylı bilgi ve hızlı randevu için;
çağrı merkezimiz yada
hattımız üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Çene kası botoksu neden yapılır, faydaları nelerdir?
Masseter botoksu işleminden sonra herhangi bir ağrı yaşanır mı?
Tedavi sırasında insülin iğneleri kullanılır bu da hastada çok az bir rahatsızlığa neden olur.
Masseter botoksu işlemi ne kadar sürer?
Masseter botoksu işlemi kısa bir işlemdir genellikle 15-20 dakika kadar sürmektedir.
Masseter botox ne kadar kalıcı?
Masseter botoksu tekrarlanması gereken bir işlemdir. Enjekte edilen botoks maddesini vücut bir müddet sonra uygulandığı bölgeden uzaklaştırılacaktır. Masseter botoks işlemi 4-6 aylık aralıklarla tekrarlanmalıdır.
Masseter botoksunun yan etkisi var mı?
Bilgilendirme amaçlıdır.
Masseter kası botoks sayesinde gevşetildiği için diş sıklama durumu çok aza inmiş olur. Bu sayede hastanın hayat kalitesi artmış olur.
Masseter kası çenedeki en büyük kastır normalden fazla çalışırsa bu kas büyüyüp genişler.
Masseter botoksu sonrası sadece ilk bir kaç saat içinde yemek yenilirse ağrı hissedilebilir, bunun dışında süregelen bir ağrı hissedilmez.
Masseter botoksu (çene botoksu) işleminde kullanılan kas gevşetici özelliğe sahip olan botoks (botulinum toksini) sayesinde yüz incelir.